DIARY

2017/05/31

今日は英会話学校「eLingo」でグループレッスンでした。

英会話学校と聞くと教科書があり、その通りに進めていくイメージがありますが、eLingoは教科書がありません。毎回、僕達が実用出来るシチュエーションの対応の仕方を、その場でノートに書きながらレクチャーしてくれます。僕達は海外に行く事が多いので以前、海外で食事をする際の対応を教えてもらいましたが、今日は更に深く掘り下げていきました。いつ使うのか分からないフレーズと違い、実用的なフレーズは、それを実際に早く使ってみたい気持ちが沸いてくるので、覚えるスピードも早いです。

今日のダイアリーはレッスンの後だからなのか、何だかカタカナが多い気がしますね^ ^
I’m looking forward to the next English class.

YUSUKE MORISAWA

投稿者: management 日時: 2017年05月31日 17:01 | コメント (10)

COMMENTS

P_Cris. : 2017年06月05日 02:02

Hello Mr. Morisawa,
Thank you very much for all your diaries !
In adulthood isn’t easy to learn to speak and communicate in a foreign language, I congratulate you guys 😊 !!!
It’s always easier to learn if some kind of connection is established between the new "information" and an already mastered knowledge or skill (it’s how brain works). If Mr. Morisawa is keen on food and cooking perhaps you can practice English by watching cooking and food-related programs and reading recipes or articles about gastronomy and ingredients. Although there are many specific, technical words and expressions related to food and cooking, and so many regional variations, give it a try !
I hope Mr. Morisawa don’t be too shy and self-conscious to engage in English conversation outside the classroom. Perhaps you don't speak a perfect, neat English, but, guess what, neither do the majority of the English-speaking people in the world 😆 !!!
Take care and have a nice week !
Greetings from Portugal

Ani : 2017年06月03日 04:05

Hey Yusuke san!
How are you? (^^)
Thank you very much for your Diary!
What can I say? My heart literally sings at the sight of you guys learning English! (^o^)/
As I told some of your fellow Members: Learning a new Language (specially English!) is Never wasted time, On the contrary, it is a great investment in your future and can open you guys many, many doors.
Of course it is not always easy, but English is such a popular Language, that you can practice it almost everywhere: watching Films, listening to music, reading something on the Internet etc. (^.^) So I can just wish you guys to keep up the good work and have a lot of fun while learning!
So now you have gotten deeper in the Topic Food: can we maybe Hope for a Cooking Book or Diary Entry with some recipes in English? (^.~)
I suppose, compared to English, is Japanese learning (and practising!), slightly more complicated. It has taken me more than a year to reach my Kanji Nr. 60... so I just have (at least) 1940 left, right? (°_°;) But imagining I could be able to have a conversation with you Guys in Japanese, is the best motivation of all, so I shall not give up.
Gambarimasu !!
Have a great week Yusuke san!
Greetings from Switzerland. (^^)

RIKO : 2017年06月02日 10:22

森澤さん、おはようございます。
私も外国語の勉強を少ししています。
移民の人向けの教科書なので実際につかうフレーズが多く大変参考になります。でも教科書がないほうがかえっていいのかもしれないと考えさせられました。
英語、熟達するとよいですね😃応援しています😊

michi : 2017年06月01日 23:46

祐介さん、こんばんは。
英会話のレッスン、和気あいあいとした雰囲気で楽しそうですね。
私が学生だった頃、英語といえば文法や読解がメインで 会話やコミュニケーションのしかたなどについて 授業ではあまり触れられませんでした。今では、即戦力となる英語を学べるようなカリキュラムに変わってきているようですが、以前のような教育を受けてきた人には会話に苦手意識を持つ人が多いのではないでしょうか。私ももちろん、その一人。海外に出かけた時など、中1レベルの英語(?)で勢いだけで押し切って かしましいオバちゃんみたいな なんとも恥ずかしい姿をさらけ出してしまいます。文法をみっちり勉強したことは もちろん大切な基礎となっていますが、語学はまず、コミュニケーションの道具なのですよね。祐介さん、楽しく学んで 海外でのご活躍がますます充実したものとなりますように。

nao : 2017年06月01日 20:06

Hello, Yusuke-san.
Thank you very much for your Diary.
You are studying English very hard!Your group lesson with the members seems to be so much fun♬
It's tough to learn a foreign language, but stimulating and very interesting at the same time. ♪(*・v・)从(・v・*)♪
I'll follow your example and do my best.🍀

Recently, there is a big temperature gap between day and night.☀🌃
Please take good care of yourself.☺🍀

Nina : 2017年06月01日 17:36

Hello Yusuke-san~

Wow!! You guys have learned so much English, I am very proud of you all!! Your handwriting is so neat as well~ If you ever need more practice, I am sure that many of us international fans are very happy to help! (*≧∀≦)ゞ

I love that the focus of this lesson is on food ( ˶´﹃`˵ ) I love to cook and eat, so this is perfect! And eLingo’s course is so thorough, they are teaching you the difference between eggplant (what we use in the U.S.!) and aubergine (what they use in the U.K.!). Yusuke-san, maybe you can try translating your vegan chocolate recipe into English as practice (。ì _ í。)

Keep working hard at studying English! Ganbatte!! ୧(๑•̀ㅁ•́๑)૭✧ And don’t forget to take care of yourself~ Rest well, eat well, and I hope you have a wonderful weekend ahead!

kiyo : 2017年06月01日 00:33

Good job👍 (←私の英語力では、これしか思いつかなかったですσ(^_^;))

ケロスケ : 2017年05月31日 21:34

ユースケさん、こんばんは。

私は英語がとにかく苦手で…学生の頃から嫌いでした…。

WOの皆さんは海外に行かれる機会も多いと思いますので、しゃべることができると楽しいですよね!頑張ってください。

jan−chang70 : 2017年05月31日 20:58

祐介さん、今晩は!
メンバーの皆さんとグループレッスンなんですね。
祐介さんの右手の出し方が既に英語ペラペラ感が出ています(笑)
実践の機会も多いので、学びにも拍車がかかりますね❗
頑張って下さい(^-^)v
しかしながら、ゴーヤがビターメロンとは…
なるほど言われてみれば、かもですね😄
祐介さんはゴーヤの完熟したオレンジ色の種、召し上がったことは
ありますか? 甘くて美味しいですよね👍
あの苦味は何処に行っちゃたんでしょう? 不思議なbitter melon!

本日ゴーヤは、頭に刷り込めました(^-^)v
有り難うございました(笑)

たかお : 2017年05月31日 17:17

It seems you learned a lot of vocabularies for cooking. Good for you!!
Unfortunately, I won't be able to join the fan tour this time, but I'm looking forward to the summer live!

LEAVE A COMMENT

名前:
メールアドレス:
コメント: